Web Analytics Made Easy - Statcounter

امروز، دوشنبه بیست و چهارم آبان سال ۱۴۰۰ هجری شمسی، برابر با نهم ربیع الثانی سال ۱۴۴۳ هجری قمری و مطابق با پانزدهم نوامبر سال ۲۰۲۱ میلادی است.

خبرگزاری میزان _ خبرگزاری صدا و سیما نوشت: مهم‌ترین رویداد‌های تاریخی جهان در چنین روزی (بیستم و چهارم آبان) به شرح زیر است:

رحلت علامه طباطبائی

۴۰ سال پیش در چنین روزی، بیست و چهارم آبان سال ۱۳۶۰ هجری شمسی آیت ا.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. علامه «سید محمد حسین طباطبایی»، فیلسوف، مفسر و دانشمند اسلام شناس ایرانی در ۸۰ سالگی، دیده از جهان فرو بست. این عالم بزرگ در شهر تبریز ـ در شمال غرب ایران ـ در خانواده‌ای اهل فضل و دانش متولد شد. علامه طباطبایی، پس از تحصیلات مقدماتی، به کسب علوم دینی و زبان عربی روی آورد و سال‌ها دراین رشته‌ها به تحصیل و سپس تدریس مشغول بود. این عالم بزرگوار اسلام، فیلسوفی مبتکر و توانا بود که حیات نوینی به حوزه‌های علمیه بخشید. وی در رشته‌های فلسفه و تفسیر قرآن و عرفان اسلامی، استادی مسلم و برجسته بود و ابداعاتی در این زمینه داشت. او همچنین در ادبیات، ریاضی و فقه تسلط و مهارت داشت و در زندگی معنوی نیز به درجات عالی تکامل رسیده بود. ایشان مفسری بی نظیر بود که قرآن را با شیوه‌ای بدیع و با استفاده از خود قرآن تفسیر می‌کرد. از علامه طباطبایی، تالیفات بسیاری در فلسفه و اسلام شناسی برجای مانده که تفسیر «المیزان» مهمترین آن‌ها است. این اثر ارزشمند که در جهان اسلام بی نظیر است، در ۲۰ جلد تهیه شده و کمک بسیاری به درک بهتر مفاهیم والای قرآن کریم می‌کند.

روز کتابخانی

۲۴ آبان روز کتاب و کتابخوانی در تقویم ایرانی است. کتاب محصول تجربه ‏های بشری و خلاقیت‏‌های ذهنی و آموخته ‏های دراز مدت انسان است. سهم کتاب در انتقال دانش‏ها، گاهی به مراتب بیشتر و فراتر از دیگر ابزار آموزشی است. پدید آوردن آثار علمی و فرهنگ مکتوب از توصیه‌های مهم اولیای دین اسلام است و با کمک به گسترش دانش، به عنوان یک میراث فرهنگی برای نسل‏های آینده، ماندگار می ‏شود. نام‏گذاری این روز به نام روز کتاب و کتابخوانی در ایران در آبان سال ۱۳۷۲ (۱۹۹۳)، نشان دهنده اهمیت موضوع کتابخوانی در این کشور است تا هر چه بیشتر فرهنگ کتابخوانی به عنوان یک فرهنگ در این جامعه نهادینه شود.

واکنش آمریکا به تسخیر سفارت کشورش در ایران

۴۲ سال پیش در چنین روزی، بیست و چهارم آبان سال ۱۳۵۸ هجری شمسی چند روز پس از تسخیر سفارت آمریکا در تهران که تبدیل به محلی برای جاسوسی شده بود، دولت آمریکا در واکنشی شدید علیه این اقدام انقلابی، ذخایر ارزی ایران را در کلیه بانک‌های خود در سراسر دنیا مسدود کرد. با بسته شدن حساب‌های بانکی ایران، فشار‌های اقتصادی دولت آمریکا بر جمهوری اسلامی ایران ابعاد گسترده تری یافت. چند روز قبل از این اقدام آمریکا، ایران صدور نفت به آمریکا را به خاطر اقدامات خصمانه این کشور، متوقف کرده بود.

درگذشت محمدحسین رهی معیری

۵۳ سال پیش در چنین روزی بیست و چهارم آبان سال ۱۳۴۷ هجری شمسی شاعر و غزل‏سرای نامی ایران "محمدحسین رهی معیری" در ۵۹ سالگی درگذشت. وی پس از پایان تحصیلات وارد خدمات دولتی شد. او از اعضای مؤثر و فعال انجمن ادبی حکیم نظامی، انجمن ادبی فرهنگستان و انجمن موسیقی ایران بود. او در خلق تصنیفات خود از هنر شاعری و موسیقی بهره برده و آثار پرارزشی در این زمینه پدید آورده است. رهی معیری در شعر، طبعی توانا و ذوقی لطیف داشت و از این طریق، ترانه سرایی ایران را اعتلای بسیار بخشید. رهی معیری یکی از مشهورترین غزل‏ سرایان معاصر است که از شیوه سنتی شعر پیروی می‏ کرد و از جهات مختلف، تحت تاثیر شاعرانی، چون سعدی، حافظ، مولوی و صائب تبریزی بود. رهی در قطعات و مثنوی‏ هایش، ابتکار و بدعت ‏گذاری در آفرینش مضمون را آشکار می‏ سازد و شاید از این حیث، ارزش آن‌ها از غزل‏ هایش بیشتر باشد. اُنس رهی با گل و انعکاس آن در اشعارش، نشان از طبع زیباپسند او دارد. همچنین تنوع و رنگارنگی شعر او حاکی از ذوق لطیف و آفریننده اوست. مجموعه غزل‏‌های او به نام سایه عمر و تصنیفاتش با نام آزاده، از جمله آثار این شاعر و ترانه سرای ایران است.

درگذشت آیت ‏اللَّه سید حیدر حلّی

۱۳۹ سال پیش در چنین روزی نهم ربیع الثانی ۱۳۰۴ هجری قمری آیت ‏اللَّه سید حیدر حلّی درگذشت. ابوالحسن سیدحیدر بن سلیمان بن داود حلی حسینی، از شاخص‌ترین شاعران عصر خود و امام شعرای عراق به شمار می‏ رفت. فصاحت بیان و قوت ایمان داشت و به دلیل کثرت اشعاری که در مناقب اهل بیت (ع) سروده است به شاعر اهل بیت شهرت دارد. الدُّرُّ الیَتیم و العَقدُ المُفَصَّل از آثار اوست. وی در پنجاه و هشت سالگی وفات یافت.

تشکیل دولت مستقل فلسطینی

۳۳ سال پیش در چنین روزی پانزدهم نوامبر سال ۱۹۸۸ میلادی تشکیل دولت مستقل فلسطین اعلام شد و این روز به نام روز استقلال این کشور نامگذاری شد. در نیمه نوامبر ۱۹۸۸ شورای ملی فلسطین که سال قبل از آن تأسیس شده بود در الجزایر تشکیل جلسه داد و در ۱۵ نوامبر ۱۹۸۸ م موجودیت "دولت مستقل فلسطین" را اعلام کرد. بیت المقدس نیز به عنوان پایتخت این کشور تعیین شد.۱۰ روز پس از این جلسه، ۵۴ کشور جهان، موجودیت کشور مستقل فلسطینی را به رسمیت شناختند و یاسر عرفات به عنوان رئیس جمهوری این کشور در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ژنو به توضیح برنامه‌های خود پرداخت. با این همه تا استقرار دولت فلسطین در سرزمین اصلی موانع زیادی در پیش است که بزرگ‌ترین آن‌ها رژیم غاصب صهیونیستی است.

شهادت ادواردو آنیلی

۲۱ سال پیش در چنین روزی پانزدهم نوامبر سال ۲۰۰۰ میلادی "مهدی ادواردو آنیلی" (Edoardo Agnelli) مسلمان ایتالیایی به شهادت رسید. ادواردو آنْیلْلی، تنها فرزند سناتور مشهور ایتالیایی، جیوانی آنیلْلی، در سال ۱۹۵۴ م در شهر نیویورک به دنیا آمد. وی پس از پایان تحصیلات خود در رشته ادیان و فلسفه شرق، در ۲۰ سالگی پس از آشنایی اتفاقی با قرآن در یکی از کتابخانه‌های آمریکا، به اسلام علاقه‌مند شد و پس از مطالعه درباره این دین آسمانی، در یکی از مراکز اسلامی نیویورک به آیین الهی اسلام مشرف شد. ادواردو که پس از تشرف به دین اسلام، نام هشام عزیز را برای خود برگزیده بود، پس از چندی ضمن آشنایی با انجمن اسلامی فارغ‌التحصیلان ایتالیا، به مذهب تشیع گروید و نام مهدی بر خود نهاد. ادواردو آنیلْلی در سال‌های اولیه پیروزی انقلاب اسلامی، به ایران سفر کرد و به حضور امام خمینی (ره) بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران رسید. اسلام آوردن آنیلْلی برای خانواده مشهور و سرمایه‌دار وی قابل قبول نبود تا جایی که او را به محرومیت از ارث تهدید کردند. آنیلْلی بار‌ها عنوان می‌کرد که سرانجام به دست صهیونیست‌ها ترور خواهد شد و آن‌ها مرگ او را به صورت بیماری، خودکشی یا سانحه نشان خواهند داد. ادواردو آنیلْلی در روز پانزدهم نوامبر سال ۲۰۰۰ م پس از خروج از خانه به طرز مرموزی در ۴۶ سالگی درگذشت و علی‌رغم علائم فراوان مبنی بر ضرب و جرح، جسد او را با سرعت و بدون تحقیق و بررسی درباره علل اصلی مرگ، به خاک سپردند.

درگذشت کپلر، منجم و ستاره شناس آلمانی

۳۹۱ سال پیش در چنین روزی، پانزدهم نوامبر سال ۱۶۳۰ میلادی «یوهان کپلر» (Johannes Kepler)، منجم و ستاره شناس آلمانی در ۵۹ سالگی درگذشت. او در سال ۱۵۷۱ به دنیا آمد و پس از اتمام تحصیلاتش به اتریش رفت و به تدریس پرداخت. کپلر بعد‌ها با تیکو براهه، منجم معروف دانمارکی آشنا شد و به تدریج به نجوم گرایش بسیاری یافت. کپلر سال‌ها در این زمینه، به مطالعه و تحقیق مشغول بود. قوانین موسوم به قوانین کپلر درباره حرکت سیارات و کشف حرکت بیضوی مریخ در مدار خود، از نتایج مطالعات این ستاره شناس است که در کتاب او یعنی «نجوم جدید» توضیح داده شده است.

بیشتر بخوانید: اولین دانشگاه مدرن ایران چگونه شکل گرفت؟

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: تقویم تاریخ تقویم رسمی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: تقویم تاریخ تقویم رسمی سال پیش در چنین روزی مستقل فلسطین ادواردو آن رهی معیری هجری شمسی روز کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۸۷۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سند تحول بنیادین مجموعه اقدامات برای خوشبختی فرزندان است

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام مرتضی تیجانی در خطبه‌های نماز جمعه ظهر امروز سلطان‌آباد اظهار کرد: سند تحول بنیادین نصیحت نیست، مجموعه اقدامات برای خوشبختی فرزندان است.

امام جمعه خوشاب گفت: خلاصه و چکیده سند تحول بنیادین در عرصه‌های مختلف اجتماعی، جسمی، روحی، روانی و علمی افرادی مانند کاظم آشتیانی بنیانگذار پژوهشگاه علمی رویان و مرحوم حسن تهرانی مقدم پدر موشکی ایران می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه همه باید از معلمان قدر دانی و تشکر کنیم چرا که فرزندان ما را که آینده ساز کشور هستند تربیت می‌کنند، افزود: حتی معلم ریاضی و شیمی که برخی فکر می‌کنند نقشی در تربیت دانش آموزان ندارند با حلمشان، صبوری و نحوه برخورد با انسان‌ها را به دانش آموزان در کلاس درسشان عملی آموزش می‌دهند.

تیجانی با تسلیت سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق (ع) بنیانگذار مکتب تشیع افزود: برخی با فهم حقیقت مقابل آن می‌ایستند.

امام جمعه خوشاب با بیان اینکه دشمنان اسلام با مرجع سازی در لندن و حمایت از آنها مقابل مرجعیت ایستاده اند، گفت: نمونه آن را می‌توان در طول تاریخ به افرادی اشاره کرد که در مقابل امام جعفر صادق (ع) ایستادند و متصوفه، زندیق و مکاتب مختلفی را در مقابل فقه جعفری و مکتب حضرت امام جعفر صادق (ع) ایجاد کردند.

وی اضافه کرد: هیچ وقت نمی‌توان نور خورشید را انکار کرد و علی رغم تمام تلاش‌های دشمنان اسلام نتوانستند مذهب تشیع نام و اقدامات امام ششم شیعیان را انکار و از تاریخ پاک کنند.

کد خبر 6095852

دیگر خبرها

  • به جای واکنش احساسی، چهره واقعی اسلام را به دنیا نشان دهیم
  • قدرت رسانه‌ای اسرائیل نتوانست مانع دریافت حقیقت در جهان شود
  • تمسک به وجود نازنین امام صادق(ع) برای امت اسلامی یک ضرورت است
  • سند تحول بنیادین مجموعه اقدامات برای خوشبختی فرزندان است
  • جنبش‌های سده‌های دوم و سوم هجری بیش‌تر تقابل ایرانی – ایرانی بود نه ایرانی - عربی
  • این دانشگاه مشهور ایرانی برای پذیرش دانشجویان اخراجی آمریکا اعلام آمادگی کرد!
  • اعلام آمادگی این دانشگاه ایرانی برای پذیرش دانشجویان اخراجی آمریکا
  • اعلام آمادگی دانشگاه مطرح ایرانی برای پذیرش دانشجویان اخراجی آمریکا
  • اعلام آمادگی دانشگاه های ایران برای پذیرش دانشجویان معترض آمریکایی
  • اعلام آمادگی دانشگاه مطرح ایرانی برای آموزش زبان فارسی به دانشجویان اخراجی آمریکا